Üdvözöljük

Az iskola hosszú évek óta fogadja azokat az iskolás korú tanulókat, akiknek szülei úgy érzik, gyermekeiknek a közoktatásban, a nagy létszámú osztályokban kapott figyelem és segítség valamilyen okból nem elégséges. 

Iskolánk névadója Wesley János XVIII. századi metodista lelkész, aki a gyermekek nevelését és taníttatását fontos feladatának tartotta. Az ő hitének és munkásságának szellemében foglalkozik az iskola- mely egyházi fenntartású, világi iskolának vallja magát- integrált nevelésben és oktatásban azokkal a gyerekekkel is, akik a közoktatásban lemaradnak, mert nem tudnak lépést tartani társaikkal, vagy tehetségük miatt több, különlegesebb feladatra vágynának. 2015.  januárjában az iskolánk elnyerte az ökoiskola címet, azóta ez is meghatározza szellemiségünket.

Az iskola Pestszentimrén található csendes környezetben. A kis, családias épületben sok gyerek talál megnyugvásra a nagy, zajos közoktatási intézmények után. A pedagógusok igyekeznek az otthonos környezettel tovább fokozni a gyermekek nyugalmát és békéjét, mely segíti őket a tanulásban és fejlődésben.

A tanítás kis létszámú osztályokban, otthonos termekben folyik. Az egyéni segítségre szoruló gyermekekkel fejlesztőpedagógusok is foglalkoznak külön erre a célra kialakított szobákban. Igyekszünk lépést tartani a technika és az oktatás fejlődésével, és minden olyan eszközt megszerezni -elsősorban adományok útján, pályázatokkal-, mellyel gyermekeink életét és fejlődését jobbá, kényelmesebbé tehetjük. Az órákon jelenleg már két interaktív táblán oktatnak az IKT módszerekre felkészített pedagógusok.

Tanítási módszerként a differenciált óravezetés mellet a kooperatív technikákat is alkalmazzuk, mely nagy segítségünkre van a tananyag gyakorlásában. Iskolánk szépen bővül, és egyre több diákot fogadunk.